Proeklogiko spot

10 lepto ton kommatwn stin kerkyra

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

1η παρέμβαση Ξεκίνημα Κέρκυρας


Η είδηση των προώρων εκλογών έρχεται ως απόρροια των σκανδάλων (Siemens,βατοπέδι) και των αντιλαϊκών μέτρων (ιδιωτικοποιήσεις ΟΤΕ, Ολυμπιακής) της κυβέρνησης όλα αυτά τα χρόνια. Η κυβέρνηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο καθώς δεν λειτούργησε ποτέ με βάση το συμφέρον των απλών πολιτών αλλά με το κέρδος του μεγάλου κεφαλαίου (βλ. τα δις που έδωσε για να σώσει τις τράπεζες) αλλά και με τα απολύτως ρατσιστικά μέτρα που επέβαλε στους μετανάστες, με επιχειρήσεις σκούπα και στρατόπεδα συγκέντρωσης σε Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα. Παρατηρώντας όλα αυτά και βιώνοντάς τα καθημερινά, οι θέσεις μας θα πρέπει να είναι καθοριστικές ενάντια σε τέτοιου είδους πολιτικές. Είναι επιτακτική ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε πως οι αλλαγές δεν θα προκύψουν από τα κόμματα εξουσίας, αλλά από την οργανωμένη δράση των εργαζομένων. Όχι μικροαλλαγές στο υπάρχων σύστημα (π.χ πρόταση σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων) αλλά αλλαγές με στόχο την ολοκληρωτική ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος και την εδραίωση του σοσιαλισμού σε διεθνές επίπεδο.

Το Ξεκίνημα (Σοσιαλιστική διεθνιστική οργάνωση), παλεύει για το χτίσιμο μιας νέας αριστεράς, πραγματικά διεθνιστικής και αντικαπιταλιστικής, με σεβασμό στην εσωτερική δημοκρατία. Βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των καθημερινών αγώνων των εργαζομένων, της νεολαίας και όλων των κοινωνικών κινημάτων. Παλεύουμε για την εγκαθίδρυση μιας πραγματικά σοσιαλιστικής κοινωνίας με εργατική δημοκρατία , αυτοδιαχείριση και αυτοδιοίκηση, πλουραλισμό και πολυκομματισμό όπου οι έννοιες της ισότητας, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης θα αποκτήσουν ξανά νόημα. Το Ξεκίνημα παλεύει για έναν πραγματικό σοσιαλισμό στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια, γι’ αυτό και παλεύει μέσα από τους κόλπους της Επιτροπής για μια εργατική διεθνή- C.W.I. Η C.W.I έχει δυνάμεις σε όλες της χώρες της Ε.Ε και σε πολλές άλλες χώρες του πλανήτη.

Επειδή θεωρούμε πολύ σημαντικά ζητήματα τον αντιρατσισμό και την προστασία του περιβάλλοντος το Ξεκίνημα έχει ιδρύσει και παλεύει ενάντια στον ρατσισμό μέσα από την Y.R.E (νεολαία ενάντια στο ρατσισμό στην Ευρώπη) και μέσα από την green attack (μέτωπο για το περιβάλλον) για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Y.R.E. αγωνίζεται ενάντια στην ξενοφοβία, στον νεοφασισμό και κάθε μορφή ρατσισμού. Αγωνίζεται για την ισότητα των ξένων και ελλήνων εργαζομένων και την Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η κεντρική μας καμπάνια «έχουμε ένα όνειρο», για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών των μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα.

Η green attack είναι μια πρωτοβουλία που παλεύει ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος, για ζητήματα όπως οι πρόσφατες πυρκαγιές, η ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων, οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται καμουφλαρισμένες σε κεντρικα σημεία πόλεων, η ρύπανση του νερού που πίνουμε και του αέρα που αναπνέουμε, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τα μεταλλαγμένα τρόφιμα και πολλά άλλα κεντρικά και τοπικά ζητήματα.

Για μια κοινωνία χωρίς ρατσισμό

Για μια κοινωνία χωρίς περιβαλλοντικές καταστροφές

Για ένα κράτος για τους εργάτες και όχι για το κεφάλαιο

Για Τον Σοσιαλισμό


ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου